Forside   En tur i luften
 
 
 
En tur i luften

Har du ikke prøvet at flyve små fly før og har lyst. Eller har du en ven som har lyst...

Turen
Her åbnes døren til flyvningens vidunderlige verden - hvad enten det er en kunstflyvningstur eller en landskabstur.
Varighed ca. 1 time, heraf ca. 25min i luften.
Du kan vælge kunstflyvning eller en tur over landskabet, med mulighed for to passagerer.
Andre ture kan arrangeres...

Kunstflyvning
Her prøver du alle de klassiske grundmanøvrer og sammensatte manøvrer f.eks. Loop, rul, Hammerhead, ½Cuban Eight. Er du rigtigt sej er der mulighed for at flyve på hovedet.

Priser Roskilde lufthavn:
Kunstflyvning: 2700 kr.
Landskabstur:   1800 kr. - 2 ombord 2200 kr.
Se øvrigt under 'Pris'.
For andre destinationer kontakt os venligst.

Fly:
Kunstflyvning flyves i fly af typen Super Decathlon. Flytypen er bygget specielt til kunstflyvning med plads til 2 personer ombord - piloten og en passager.
Landskabstur flyves i fly af typen PA28. Flyet er et rejsefly med plads til i alt 4 ombord. Du kan vælge at være alene med piloten eller I kan være to passagerer.

Gavekort
LenAir udsteder gerne gavekort

Hvem kan?
Ingen aldersgrænse, men man skal kunne sidde fastspændt sikkert. Personer mindre end 150 cm vil normal ikke kunne sidde ordentligt.
Ingen vægtgrænse. Vejer du over 80 kg vil vi gerne vide det - over 100kg, kontakt LenAir eller hvis der er tvivl.

Aflysning
Vejret kan drille - hvis der er tvivl kontakter dig hurtigst muligt for alternativer. Piloten er ansvarlig og har derfor ret til at afslå at flyve, uanset årsag - sikkerheden har altid første prioritet.

Det formelle
Der skelnes mellem to typer ture:
Introduktionstur - en appetitvækker til flyvning. Her kan udføres kunstflyvning og der kan være i een eller to passagerer ombord, afhængig af flytype. Kun piloten må røre kontrollerne. Du(I) er passager(er). LenAIr er godkendt til at flyve introduktionsture af trafik og Byggestyrelsen styrelsen som en del af ATO (Approved Training Organisation) godkendelse. Godkendelsen hviler på EASA's regler om 'Introductory flight'.
En prøvelektion er første lektion på vej til Privatflyvercertifikat. Ideen er at du kan prøve selv at flyve, for at finde ud af om det er noget for dig at få uddannelsen til privatflyver.
Hvis du beslutter dig for at fortsætte uddannelsen, indgår prøvelektionens flyvetid i den samlede uddannelse.
Piloten er flyveinstruktør og du har mulighed for selv at styre flyet hvor instruktøren viser og hjælper. LenAir er godkendt til at uddanne til bl.a. PPL (Private Pilots Licens) som en del af ATO godkendelsen. Der må ikke være andre ombord en instruktøren og dig/eleven.
Hvis du vil vide mere om det formelle grundlag for disse ture er du velkommen til at kontakte LenAir.

 
20180310_160419.jpg
 

Kunstflyvning - Gavekort - Flyvning - Flyv selv - Loop - Rul - På Hovedet - Oplevelser - Spænding - Group tours - Sea plane - Bush Proficience - Glacier flying