Forside   Undervisning   Praktisk   Fornyelse: PPL/SEP(land)
 
 
 
Fornyelse: PPL/SEP(land)

Du kan forny din PPL/SEP(land) rettighed på 3 forskellige måder:

1) 12. time (Revalidation)

Du kan forny efter reglerne for '12. time', hvis:

  1. Din rettighed ikke er udløbet og indenfor de sidste 12 mdr. af gyldighedsperioden (se indstikskortet 'valid until') have fløjet:
  2. 12 timer
  3. 6 timer som fartøjschef (må gerne være del af ovenstående)
  4. 12 starter/landinger
  5. En time med en instruktør (kan erstattes af PFC på f.eks. MEP)

Når de 5 ovenstående betingelser er opfyldt kan en eksaminer hos LenAir forny din rettighed.

Læg mærke til at den 12. time skal fornys på et SEP(land) fly - det er LenAir's Decathlon og du kan derfor bruge din 12. time til at træne spind o.a. usædvanlige flyvestillinger.

Start med timen
Læg mærke til at der ikke er fastlagt nogen rækkefølge, hvis du vil forny efter reglerne for '12 time', Du kan således starte med en time med instruktør op til et år før udløb (f.eks. ved sæsonstart om foråret), og når du så efterfølgende har opfyldt de øvrige punkter kan din rettighed forlænges.

Halehjul for alle
Læg også mærke til at du ikke behøver at have fløjet med halehjul for at kunne flyve den ene time med instruktør på Bellanca'en - med andre ord, her du lejlighed til at prøve noget nyt ifm. fornyelsen f.eks. spind, kunstflyvning og måske dine første halehjuls landinger

 

2) Proficiency Check (Revalidation)

Du kan aflægge et PFC.

  1. Hvis din rettighed ikke er udløbet
  2. Op til 3 mdr. før rettigheden udløber

Der er ingen timekrav for at kunne aflægge et PFC - så hvis du ikke har de 12 timer, SÅ er et PFC vejen frem. Et PFC er en prøve som skal udføres af en eksaminer med denne rettighed. Du skal forberede en komplet navigations flyvning og udfylde en questionaire (teoridel). Et PFC varer typisk 1½ time i luften ud over teorigennemgang før turen.

3) Renewal

Hvis din rettighed er udløbet skal du have en skill test/renewal eller et PFC suppleret med træning - det afhænger af hvor lang til det er siden din rettighed er udløbet. Op til 3 mdr. vil det normalt være tilstrækkeligt med et PFC uden ydeligere træning. Hvis det er længere siden vurderer skolen hvor meget træning der skal til.

  1. En 'skill test/renewal' er en prøve overfor en Flight Examiner. Du skal indstilles af en ATO/LenAir
  2. Du skal ikke aflægge fornyede teoriprøver
  3. LenAir har egen Flight Examiner som kan udføre din Skill test/renewal på TBBST's vegne 
DSC01250.JPG
 

Kunstflyvning - Gavekort - Flyvning - Flyv selv - Loop - Rul - På Hovedet - Oplevelser - Spænding - Group tours - Sea plane - Bush Proficience - Glacier flying